Jaahas. Ei se ihan avotsii mennykkään tänään se testailu. Se meni nimittäin suurinpiirtein näin. Hallilla kymmeneltä, kilsan verryttely. Lapun täyttö, paino 76 (syksyksi 69 mutta sehän ei kuulu tänne...), pituus 178,8 (oon lyhentyny). Sykemittari ja maski päälle ja eikun menoksi. Ensimmäinen tonni hyvin rauhallista, olisko ollu 5:45 (valojänis hoiti vauhdin, tarkkoja vauhteja en muista). Syke naputti 150 tasolla. Outoa. Menee jännityksen piikkiin kuulemma. Toinen noin 5:15. Syke yli 160. Ei voi olla totta. Kolmas, neljäs, viides, sama meininki. Syke järjettömän korkeella. Kuudes veto 3:30 vauhtia, viimeiselle kierrokselle lähtiessä vilkaisin mittariin. 219. Heh. Testin jälkeen laitoin oman Forerunnerin sykevyön ja mittarin vertailuksi ja hipsin kierroksen reippahasti. Suunto näytti lähes 200 ja oma mittari vähän päälle 170.

No ei siinä vielä ihan kaikki. Maski päässä hengittäminen oli alusta lähtien vaikeeta. Tuntui kuin olis hengittäny paidan läpi. Kuudennen vedon jälkeen oli pakko ottaa maski päästä kun ei saanu henkee. Seittemänteen jänikselle vauhdiksi 3:15 ja pari kierrosta sinnittelin perässä kunnes oli pakko lopettaa. Ei pystyny jatkaa. No olishan se pitäny mennä mutta kyllä se maskin läpi hengittäminen melko varmaan nosti happoja normaalia enemmän. En muuta selitystä keksi.

Ei siis ihan menny siihen kuuluisaan putkeen tämä testi. Mutta nou hätä. Testaajan kanssa sovittiin uusinnasta tuossa juhannusviikon maanantaina. Sama testi ilman maskia ja omalla mittarilla. Saadaan kynnykset kuntoon. Max. hapenotto oli tän päivän mittauksen mukaan 65. Se lienee ainoa suurinpiirtein oikeassa oleva arvo.

Joo. Tässä iltasella hipsin vielä kevyttä hölkkää rennon reteesti iliman paitaa, osin ahon laitaa, 8,12km (5:13 / 145). Fiilis ok.

Jebu. Huomenna kevyt kymppi. Siitä jatkuu ja silleen.

(Kuvat by Jari Lahti, kiitos)

IMG_4061-normal.jpg

IMG_4060-normal.jpg

IMG_4062-normal.jpg