Jaahas. No niin. Jep. Joopa. Eilen siis käytiin Vanhasen kanssa Vantaalla jo aika sopivan suureksi paisuneessa juoksutapahtumassa. Paljon oli tuttuja ja uusia tuttavuuksiakin tuli, mm. Lindholmin Pete ja Ilvesluodon Jyrki, oli muuten mukava tutustua.

Joopa. Mitäköhän sitä sitte...No, Maratonjuoksuahan sinne lähdettiin siis juoksemaan ja omaa ennätystä tavoittelemaan. Kova tavoite ei tälläkertaa ihan toteutunu, parikymmentä minuuttia jäi uupumaan ja maaliin ajassa 3:17 ja osat päälle.

Jep. Lyhyessä alkuverryttelyssä fiilis oli varsin hyvä, keli oli mainio, aurinko paisteli ja lämpöä sellanen 4-5 astetta noin arvattuna. Mitäs sitte... No, juoksu lähti rennon letkeesti liikkeelle ja oli itseasiassa, voiko sanoa helpon tuntuista, voi kai, eli helpon tuntuista puoliväliin saakka (vitoset 21:20-21:01-20:56-21:01, puolikas 1:29:11) mikä nosti fiiliksiä entisestään. 20-30km alkoi matka vähän painaa (vitoset 21:10-21:35) niinkuin asiaan kuuluu, ei kuitenkaan mitään huolestuttavaa. Mitäs sitte...No, 32-33km kohdalla tuli seinä vastaan ja matkanteko loppui aika nopeesti. Vauhti hidastui yhtäkkiä puoli minuuttia kilsalle, fiilis muuttui siedettävästä surkeeksi ja lopulta noin 34km kohdalla pysähdyin. Hetken piti ihmetellä notta mitäs nyt tapahtui, mutta kylmä alkoi tulla joten jatkoin kävellen matkaa seuraavan liikenteenohjaajan luo jolta kysyin mistä pääsis nopeiten lähtöalueelle. Eipä kaveri osannut sanoa, neuvoi vaan jatkamaan reittiä pitkin eteenpäin. Tämän yhden henkilön ansiosta jatkoin matkaa, ettei tulis kylymä, hölkäten ja mäet kävellen maaliin saakka, mistä näin jälkikäteen täytyy kiittää ko. toimitsijaa. Mikäli hän olis tienny lyhyen reitin lähtöpaikalle, olis tuloksissa nyt dnf mun osalta. Parempi näin, vaikka kylläpä oli piiiiiiiiiiiitkä viimeinen vitonen.

No niin. Sellanen kokemus napsahti Vantaalta tänä vuonna. Eilen oli aika rankka veetutus päällä, mutta höyhensaaret teki tehtävänsä eikä maailma kaatunu taaskaan.

Jaahas. Puuhastelut jatkuu. Nyt kuitenkin parikolme päivää kaikkea muuta. Valmennusjohto ei heittänyt hanskoja tiskiin toivottoman tapauksen edessä joten yhteistyö Juoksija Jaakko Keron kanssa jatkuu. Hyvä niin. Nyt kuitenkin vähän kevyempi jakso tähän väliin. Notta palataampa aiheeseen kun aihetta on. Tavoitteena parempi.