Jehjeh. Täälläpä sitä taas. Taino, taas on tässä kohtaa melko suhteellinen käsite mutta täälläpä sitä kuitenkin. No mutta pitemmittä puheitta mennään suoraan aiheeseen. Elikkäs juoksuun.

Viime viikot on menny melkolailla sillai että oon hölkkäilly keveitä lenkkejä fiiliksen mukaan mutta lisänä ei ookkaan tullu edellisessä postauksessa uhottu lihaskuntoilu (vieläkään, ehkä joku päivä sekin), vaan kävelylenkit. Oon siis käyny tuon vajaa puolivuotiaan whippet -pennun (ja usein myös rouvamutan) kanssa mettäpoluilla nyt tässä viimeaikoina käveleskelees sellasia noin tunnin lenkkejä joissa keskisyke on about 100. Matalatehoista perusliikuntaa siis mutta uskon että se on ollu osaltaan synnyttämässä maailmaan seuraavassa lauseessa mainittua asiaa. Nimittäin juoksufiilikset alkaa keskimäärin olla ihan ookoo tai satunnaisesti jopa ihan hyviä. Tällästä ihmettähän ei oo ihan hetkeen tässä blogissa kuultu tai luettu tai miten vaan. Juoksumäärät ei huimaa edes alapäätä mutta tuntuman selkee muutos hieman hymyilyttää. Tänään kävi jo mielessä sellanenkin että olispa kiva juosta vaikka hallissa jotain lyhyempiä vetoja. Kiva juosta!? Pari kuukautta sitten ei tuollaista lausetta olis lähteny pokalla tältä näppäimistöltä edes keskisuurta korvausta vastaan.

Mutta mennään maltilla. En odota että tämä tästä lähtee nousuun kuin se kuuluisa Baggion 94 rankkari. Sykkeet vs vauhti on kuten odottaa saattaa, heikolla tasolla. Painoa on, kuten odottaa saattaa kertyny ylimääräistä syksyn aikana 5-6kg. Mutta hei, juoksu sujuu ok ja se on tärkeintä tässä hetkessä tähän aiheeseen liittyen.

Sitten lyhyesti numeroita. Edellisen päivittelyn jälkeen viikkokilsat näin:

vko 46: juoksu 56km
vko 47: juoksu 40km
vko 48: juoksu 51km
vko 49: juoksu 22km
vko 50: juoksu 40km
vko 51: juoksu 25km + kävely 13km
vko 52: juoksu 41km + kävely 16km
vko 53: juoksu 47km + kävely 42km

Kaikki em. siis enempi tai vähempi kevyttä hölkkää.

Vuosi 2020: juoksu 2302km + fillari 724km + kävelyä mittarin kanssa 114km.

Noilla numeroilla ponnistetaan siis alkaneeseen vuoteen ja usko siihen että siitä tulee edellistä parempi on kyllä just nyt jos kysytään aika kova. Katotaan.

Sellasta.