Palautuminen on hyvässä vauhdissa eiliseltä maratonilta. Reidet ja pohkeet on aika kipeet, mutta eipä mitään ihmeempiä tuskia. Hyvä juttu erityisesti että polvi ei vaivannut lainkaan eilen, eikä nytkään ole tuntemuksia sielläpäin.

Kattelin hölkkää vähän tarkemmin SportTracksistä, eikä se nyt ihan niin huonolta näyttänyt kuin miltä tuntui (tuntui lopussa nimittäin täysin kävelyvauhdilta). Vauhti hidastui suht.tasaisesti, kunnes viimeisellä ylämäkivoittoisella vitosella tuli lopullinen zippi, aikaa meni siihen n.2-3min enemmän kuin edellisiin. Kelihän oli muuten hieno, mutta kuuma auringonpaahde varmasti vähän avitti tuota lopun väsyä. Vitoset meni suurinpiirtein tälleen: 21:10 / 21:19 / 21:25 / 22:00 / 21:57 / 22:39 / 22:44 / 24:30 ja vipat 2,2km aikaan 10:24. Eli liian kova aloitus... Puolikkaan väliaika 1:30:47, toinen puolikas siis päälle 1:37. Virallinen loppuaika 3:08:05 (uusi ennätys) ja sijoitus 14.

Tapahtuma oli mieleenpainuva, kannustusta löytyi koko reitin varrelta: "hyvä Suomi" -huudot kuulostivat hienoilta. Kokonaisuutena olen täysin tyytyväinen suoritukseeni, vaikka odottelin ehkä pari-kolme minuuttia nopeampaa aikaa.

Satunnaisia seuralaisia: Matkalla ehdin vaihtaa muutaman sanan Kuninkaan Kaukon (M60) kanssa, jonka matkassa hölkkäsin pari kilometriä. Kauko paineli sitten omaa vauhtiansa, mutta näkyi keskeyttäneen jossain vaiheessa. Linsenin Jyrkin (M35) kanssa hölkättiin toisen kierroksen alusta n.30km kohdalle, jossa Jyrki vähän jäi, ollen maalissa 40sek perässä. Suomisen Mirka hölkkäsi myös aika pitkään porukassa, välillä edelläkin mutta jäi sitten lopussa jonkin verran (3:11:27). Otti W35 sarjassa mm-pronssia. Onnittelut Mirkalle.

Tästä on hyvä jatkaa kohti viiden viikon kuluttua eteen tulevaa Finlandiaa, jossa lähdetään tasaisella rantaraitilla (ja toivottavasti vähän viileämmällä kelillä...) hakemaan jälleen uutta ennätystä.

Tämä päivä vielä lepäillään, huomenna aloitetaan normaaliohjelman mukainen hölkkätreeni.