14km perushölkkää oli tänään 14,02km tosi kevyttä hölkkää. Jalat on eilisestä entistä enemmän juntturassa ja heti alkumetreillä huomas että mennäämpä nyt vaan ihan hipsutellen. Aikaa kului ko.matkaan 1:18:49 ja keskisyke 142.

Ei vaan tota sykettä tahdo saada alle 140:n vaikka kuinka hiljakseen yrittää hipsiä. Tässä nyt kirjoittaessa kattelen samalla foren tauluun ja sellasia 54...58 lukemia siinä pyörii. Leposykettä en tarkkaan tiedä mutta arvaan sen olevan jotain aavistuksen alle 50. "Kierrosherkkyyttä" tuntuu olevan, pienikin kävely nostaa heti lukemat yli 80:een ja kolme porrasta jopa lähelle sataa. Palautuu kyllä aika nopeesti sitten kun istahtaa paikalleen. Onko kaikki ihan kohdallaan vai ei, en tiedä, mutta tällä mennään kun ei vaihtaakkaan voi.

Oon tässä ehtoonmittaan yrittäny pikkusen venytellä ja jos vielä vähän jatkais sitä hommaa, ei se ainakaan jäykemmäksi voi noita jalkoja enää saada. Katotaan sitten miltä huominen, vuoden viimeinen hölkkä tuntuu. Sehän on nimeltään kevyt 12km. Jos ehdin huomenna, pistän tänne tän vuoden lukemia vähän muistiin. Sitten illalla kekkerit tuolla Kaijalassa. Vuoden 2010 ensimmäinen päivä levätään. Silleen.